Menu

Voor de uitvaart

Wat denk jij: had mama een kerkdienst gewild? 
Volgens mij hield ze toch meer van rozen, hoor. 
Geen idee wat haar lievelingslied was!

Je eigen uitvaart is een onderwerp waarover niemand graag nadenkt. Veel mensen, zeker de ouderen van nu, zijn ook niet gewend hierover te praten. In mijn ervaring zijn het dan ook vaak de kinderen die erover beginnen en vragen: Hoe wilt u uw afscheid eigenlijk geregeld hebben?

Neem contact op

Bespreek uw wensen voor uw uitvaart

Verstandig om dit onderwerp aan te snijden, hoe moeilijk u dat ook valt. Doe het als u weet dat het einde nadert, maar zeker ook bij leven en welzijn. Juist vanwege degenen die dicht bij u staan. Laat hen niet gissen naar uw wensen. Of erger: er onenigheid over krijgen. Gun het uw dierbaren voor u een uitvaart te regelen die bij u past. In de geruststellende wetenschap dat het gebeurt zoals u dat hebt gewild. Een begrafenis of crematie waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken. En gun uzelf de wetenschap dat uw uitvaart prima geregeld zal worden. Dat geeft rust.

Met uw naasten, of met Irma Boon

Praat er samen over. Met uw partner, uw kinderen. Een goede vriend, een zus. Maar misschien is het voor u gemakkelijker om dit met mij te doen dan met iemand die u na staat. Ik ga hierover graag met u in gesprek. U hebt mogelijk al wat wensen. Een favoriet muziekstuk, een voorkeur voor een gedicht of een bepaalde bijbeltekst, lievelingsbloemen. Ik heb ideeën en ken de mogelijkheden. Er kan vaak zoveel meer dan u denkt. Ook als het budget niet ruim is. We hebben het er samen over. Maakt u gerust een afspraak!

Leg uw wensen vast

Ik adviseer u om uw wensen vast te leggen. Liefst met datum en handtekening. Dat kan heel gemakkelijk en overzichtelijk in het Laatste-Wensenboekje dat ik voor u heb samengesteld. De diverse categorieën die aan de orde komen, zetten aan het denken en brengen u mogelijk op ideeën. We kunnen het boekje samen invullen. Maar misschien doet u het liever zelf, of met familie of vrienden. U zegt het maar.

Tip!

Laat in elk geval de belangrijkste mensen in uw leven weten dat u het Laatste-Wensenboekje hebt ingevuld, en waar ze het na uw overlijden kunnen vinden. Wij helpen u daar graag bij.

Boekje aanvragen of afspraak maken?

Wilt u uw wensen voor uw afscheid vastleggen in het Laatste-Wensenboekje, of erover in gesprek gaan met mij? Neem gerust contact met me op.  Ik help u graag!

Neem contact op