Menu

De uitvaart regelen

En dan is het voorbij. Verwacht, of plotseling. Maar ook als het overlijden was voorzien, overvalt het de nabestaanden vaak. Want echt voorbereid op de dood van een dierbare kun je eigenlijk niet zijn. Zeker niet in emotionele zin. Maar ook niet altijd als het gaat om de praktische zaken. Dat geeft niets, daarvoor ben ik er immers. Wat te doen en wat kunt u van mij verwachten?

Neem contact op

Waarschuw de arts

Als eerste moet meteen de huisarts worden gewaarschuwd of de dienstdoende arts. Deze komt om officieel de dood te constateren en de verklaring van overlijden op te stellen. De formulieren neem ik dan later mee om aangifte voor u te doen bij de Burgerlijke Stand.

Neem dan eerst even de tijd

Als ik u een raad mag geven: neem na het bezoek van de arts even rustig de tijd. U hoeft mij echt niet direct te bellen. Dat eerste uur na het overlijden is zo kostbaar. Blijf nog even bij elkaar en ga rustig samen zitten voordat het geregel begint. Laat de gebeurtenissen tot u doordringen en op u inwerken.

Bel Irma Boon (24/7)

Als u er na een uurtje of zo aan toe bent, dan belt u mij. Ook als het overlijden ’s nachts plaatsvindt. Ik kom bij u langs om alles rond de uitvaart met u te bespreken. Bij overlijden in de nacht regel ik direct wat niet kan wachten en maken we een afspraak voor de volgende dag. Voor praktische hulp, en voor persoonlijke zorg en aandacht voor de overledene en u, de naasten. Speciale aandacht besteed ik aan kinderen die er nauw bij betrokken zijn.

Het eerste gesprek

Uw hoofd staat er waarschijnlijk helemaal niet naar. Toch moet er direct veel worden besproken en georganiseerd. Geen zorgen, ik zorg dat het goed komt en dat de uitvaart en alles daaromheen wordt geregeld zoals het voor u goed voelt. Ik ken de mogelijkheden en de alternatieven, en help u om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Ook als het budget niet zo ruim is. Daarin ben ik creatief. U weet meteen ook waar u financieel aan toe bent, want u krijgt vooraf een begroting.

Dagelijks contact

Gelukkig hoeft niet alles in dat eerste gesprek te worden beslist. Ik kom nog vaker. Het zijn bijzondere dagen, tussen het overlijden en de uitvaart. Familie en vrienden groeien toe naar het definitieve afscheid. Het is goed dat we in die periode elke dag contact hebben, al is het maar even. Ook als alles is geregeld en het wachten is op de crematie of begrafenis. Even een telefoontje om te horen hoe het gaat. Of ik kom langs, als u dat prettig vindt. Ik neem de tijd voor u.

De uitvaart

Het is zover, de dag waarnaar u toegeleefd hebt. Alles is tot in de puntjes voorbereid om van de uitvaart een warm vaarwel te maken, een eerbetoon aan uw dierbare. U kunt al uw aandacht wijden aan het afscheid. Al het andere kunt u met een gerust hart aan mij overlaten. Ik laat niets aan het toeval over en zorg voor een perfect verloop van de plechtigheid. Zodat u er later – in al uw verdriet – toch met een goed gevoel op terugkijkt.

Tip!

Ligt iemand in uw nabije omgeving op sterven? Als u het op kunt brengen, bespreek dan samen vast een paar praktische zaken. Er zijn namelijk vragen waarop u vrijwel onmiddellijk na het overlijden antwoord moet geven. Doet u bijvoorbeeld de laatste verzorging zelf, of wilt u dat ik dat voor u doe? En in welke kleding zal uw dierbare worden opgebaard? Moet die nog gewassen of naar de stomerij?

Wilt u meer weten?

Neemt u gerust en geheel vrijblijvend contact met me op. Ik beantwoord uw vragen graag. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een kennismaking.

Neem contact op