Menu

De uitvaart regelen

En dan is het voorbij. Verwacht of plotseling. Ook als het overlijden was voorzien, overvalt het de nabestaanden vaak. Want écht voorbereid op de dood van een dierbare kun je eigenlijk niet zijn. Niet in emotionele zin maar ook niet altijd als het gaat om praktische zaken. Dat geeft niets, daarvoor ben ik er immers. Wat staat u te doen en wat kunt u van mij verwachten? Ik heb voor u een aantal stappen op een rij gezet.

Bel mij

 

Waarschuw de arts

Als eerste moet meteen de huisarts worden gewaarschuwd of de dienstdoende arts. Deze komt om officieel de dood te constateren en de verklaring van overlijden op te stellen. De formulieren neem ik dan later mee om aangifte voor u te doen bij de Burgerlijke Stand.

Neem eerst even de tijd

Als ik u een raad mag geven: neem na het bezoek van de arts even rustig de tijd. U hoeft mij echt niet direct te bellen. Dat eerste uur na het overlijden is zo kostbaar. Blijf nog even bij elkaar en ga rustig samen zitten voordat het geregel begint. Laat de gebeurtenissen tot u doordringen en op u inwerken.

Bel Irma Boon Uitvaartzorg (24/7)

Als u er na een uurtje aan toe bent, belt u mij. Ook als het overlijden ’s nachts plaatsvindt. Ik kom bij u langs om alles rond de uitvaart met u te bespreken. Bij overlijden in de nacht regel ik direct wat niet kan wachten. Dan maken we een afspraak voor de volgende dag. Voor praktische hulp en voor persoonlijke zorg en aandacht voor de overledene en u, de naasten. Aan kinderen die er nauw bij betrokken zijn besteed ik speciale aandacht.

Het eerste gesprek

Uw hoofd staat er waarschijnlijk helemaal niet naar. Toch moet er direct veel worden besproken en georganiseerd. Geen zorgen. Ik zorg dat het goed komt en dat de uitvaart en alles daaromheen wordt geregeld zoals het voor u goed voelt. Ik ken de mogelijkheden en de alternatieven. Ik help u om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken, ook als het budget niet zo ruim is. Daarin ben ik creatief. U ontvangt vooraf een begroting zodat u ook meteen weet waar u financieel aan toe bent.

Dagelijks contact

Gelukkig is het niet nodig om alles tijdens het eerste gesprek te beslissen. Ik kom nog vaker. Het zijn bijzondere dagen, tussen het overlijden en de uitvaart. Familie en vrienden groeien toe naar het definitieve afscheid. Het is goed dat we in die periode elke dag contact hebben, al is het maar even. Ook al is alles geregeld. We hebben even telefonisch contact om te horen hoe het gaat of ik kom langs als u dat prettig vindt. Ik neem de tijd voor u.

De uitvaart

Het is zover, de dag waar u naartoe geleefd hebt. Alles is tot in de puntjes voorbereid om van de uitvaart een warm vaarwel te maken, een eerbetoon aan uw dierbare. U kunt het afscheid al uw aandacht geven. Al het andere kunt u met een gerust hart aan mij overlaten. Ik laat niets aan het toeval over en zorg voor een perfect verloop van de plechtigheid. Zodat u er later – in al uw verdriet – met een goed gevoel op terugkijkt.

Tip

Ligt iemand in uw nabije omgeving op sterven? Als u het op kunt brengen, bespreek dan samen vast een paar praktische zaken. Er zijn namelijk vragen waarop u vrijwel onmiddellijk na het overlijden antwoord moet geven. Een aantal van deze vragen zijn:

  • Doet u de laatste verzorging zelf of wilt u dat ik dat voor u doe?
  • In welke kleding zal uw dierbare worden opgebaard?
  • Moet er nog kleding worden gewassen?

Wilt u meer weten?

Neemt u gerust en geheel vrijblijvend contact op. Ik beantwoord uw vragen graag. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een kennismaking.

Neem contact op