Menu

Natuurbegraven

In Nederland is er steeds meer interesse voor natuurbegraven. Natuurbegraven is de oudste manier van begraven waarbij de overledene zichzelf teruggeeft aan de natuur. Een natuurgraf is onderdeel van de natuur. Daarmee wordt de ecologische voetafdruk verkleind en nabestaanden worden niet belast met terugkerende kosten en onderhoud van het graf.

Eeuwigdurende grafrust

Kiest u voor een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats? Dan kiest u voor eeuwigdurende grafrust. Dat betekent dat u voor nu en altijd recht hebt op deze laatste rustplaats in de natuur. U bent vrij om een eigen plek te kiezen in de prachtige natuur van de natuurbegraafplaats.

Uw natuurgraf wordt gemarkeerd met een boomschijf met, indien gewenst, een inscriptie. De boomschijf wordt in de loop van de jaren weer één met de natuur. Dit symboliseert de eindigheid van het menselijk bestaan, wat de unieke identiteit van de natuurbegraafplaats benadrukt.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Natuurbegraafplaats Koningsakker is een unieke natuurbegraafplaats in Europa. De begraafplaats grenst aan Abdij Koningsoord en is ontwikkeld door de zusters Trappistinnen. De voormalige maisvelden zijn veranderd in prachtige glooiende velden waar u, of uw geliefde, een laatste rustplaats kan vinden.

Koningsakker natuurbegraven

Koningsakker natuurbegraven 2

Natuurbegraafplaats Heidepol

Sinds 2012 is er op de natuurbegraafplaats Heidepol, ten noordwesten van Arnhem, een laatste rustplaats in de natuur mogelijk. Natuurbegraafplaats Heidepol bevindt zich op een prachtig stukje natuur op de Veluwe. Daar mag men een eigen rustplaats kiezen en reserveren.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Prattenburg

Op dit moment wordt gewerkt aan het realiseren van natuurbegraafplaats Prattenburg. Een prachtig gebied met een enorme diversiteit aan bossen, heidegronden en mooie lanen. Wilt u meer weten over de voortgang van natuurbegraafplaats Prattenburg? Klik dan hier voor het laatste nieuws.

Landgoed Prattenburg natuurbegraven

Wilt u meer weten over het natuurbegraven? Of misschien over het kiezen en reserveren van een natuurgraf? Neem gerust contact op. Ik maak altijd tijd voor een vrijblijvend gesprek.

Bel Mij