Menu

Na de uitvaart

Over tot de orde van de dag, alsof er niets is gebeurd. Soms lijkt het na uitvaart dat de mensen om u heen dit verwachten… Maar hoe gaat het met u? Kunt u alles verwerken? Ontvangt u de nodige steun en begrip van uw omgeving? Zijn er nog zaken die geregeld moeten worden? En lukt dat?

Weet dat ik ook na de uitvaart beschikbaar ben voor een luisterend oor en – indien gewenst – praktische hulp.

Neem contact op

 

Nazorg

Enkele weken na het afscheid neem ik contact op voor een afspraak. Met een kop koffie of thee blikken we samen terug. Hoe is het gegaan? Wat is er allemaal gebeurd? Misschien wilt u het verhaal van de gebeurtenissen rond het overlijden graag nog eens vertellen. Of de uitvaart nog eens nabespreken.

Het komt vaak voor dat naasten in de emotie niet alles meekrijgen. Ik kan u helpen met het aanvullen van uw herinneringen. Daarbij vang ik tijdens de uitvaart vaak zelf mooie uitspraken en gebaren van aanwezigen op. Deze kan ik dan met u delen.

Ondersteuning in de rouwverwerking

Rouwen kost tijd en iedereen doet het op zijn eigen manier. Hoe vaak heeft u dit al gehoord? Of misschien zelf uitgesproken tegen anderen? Nu het uzelf raakt, krijgen dit soort teksten pas werkelijk betekenis.

Gun uzelf tijd en ruimte om het op uw eigen manier te doen. Maar soms is het verdriet te groot om alleen te verwerken. Geef dit vooral bij mij aan. Dan kan ik u doorverwijzen naar een goede professional op het gebied van rouwondersteuning en rouwverwerking.

Praktische hulp

Na de uitvaart zijn er vaak nog zaken die moeten worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan het:

  • Uitzoeken en bestellen van een grafmonument
  • Kiezen van een bestemming voor de as
  • Drukken en verzenden van bedankkaarten

Ik ken de mogelijkheden en kan u adviseren. Desgewenst regel ik het ook. Zo kan ik rouwkaarten en bedankkaarten zelf drukken. U heeft dan een keuze uit unieke kaarten uit mijn eigen documentatiemap.

Tip

Via www.opzegdienst.nl kunt u het overlijden gemakkelijk en eenvoudig melden bij alle instanties. Ook kunt u daar abonnementen opzeggen, incasso’s stopzetten en nog veel meer regelen.

Kan ik iets voor u betekenen? Belt u mij gerust met uw vragen. Ik maak graag tijd voor u!

Bel mij