Menu

Na de uitvaart

Over tot de orde van de dag, alsof er niets is gebeurd. Althans, dat geldt na een overlijden vaak voor de kring om de naasten heen. Maar u dan, hoe gaat het met u? Kunt u het allemaal verwerken? Krijgt u voldoende steun en begrip van uw omgeving? Zijn er nog zaken die moeten worden geregeld, en lukt dat? Ook na de uitvaart bied ik een luisterend oor en – waar gewenst – praktische hulp.

Neem contact op

Nazorg

Enkele weken na het afscheid neem ik weer even contact op voor een afspraak. Bij een kop koffie blikken we samen terug. Hoe is het gegaan? Wat is er allemaal gebeurd? Misschien wilt u het verhaal van de gebeurtenissen rond het overlijden graag nog eens vertellen, of de uitvaart nabespreken. Mogelijk hebt u niet alles meegekregen en kan ik uw herinneringen aanvullen. Regelmatig vang ik zelf mooie uitspraken en gebaren van aanwezigen op die ik graag deel met de nabestaanden.

Ondersteuning in de rouwverwerking

Rouwen kost tijd en iedereen doet het op zijn eigen manier. Hoe vaak hebt u die woorden al gehoord, en misschien zelf uitgesproken tegen anderen? Maar nu raakt het uzelf, en dan krijgen dit soort teksten pas werkelijk betekenis. Gun uzelf tijd en ruimte om het op uw eigen wijze te doen. Maar soms is het verdriet te groot om alleen te verwerken. Dan kan ik u doorverwijzen naar een goede professional op het gebied van rouwondersteuning en rouwverwerking.

Praktische hulp

Er zijn vaak nog zaken die moeten worden geregeld. Is er bijvoorbeeld al nagedacht over een bestemming voor de as? Of over een grafmonument? Ik ken de mogelijkheden en kan u adviseren. Desgewenst regel ik het ook. Datzelfde geldt voor zaken als bedankkaarten. Die kan ik, net als de rouwkaart, zelf drukken. Ik heb een eigen documentatiemap en u hebt de keuze uit unieke kaarten.

Tip!

Kent u  www.opzegdienst.nl? Via deze site kunt u het overlijden gemakkelijk en eenvoudig melden bij alle instanties, abonnementen opzeggen, incasso’s stopzetten. Noem maar op.

Kan ik (nog) iets voor u betekenen?

Belt u mij gerust met uw vragen, of voor een afspraak. Ik maak graag tijd voor u!

Maak een afspraak