Menu

Uitvaartkosten en verzekeringen

Kosten uitvaart

Voor een uitvaart moet u rekenen op een bedrag tussen € 5000 en € 9000. Daarbij is begraven duurder dan cremeren. En een uitvaart kost in de ene regio meer dan in een andere. Maar u hebt ook zelf invloed op de hoogte van de rekening. Hoe mooi en persoonlijk wilt u het hebben, en wat kunt of wilt u eventueel zelf doen? Zal ik de laatste verzorging doen of doet u dat, eventueel samen met mij? Laat u uw dierbare bijvoorbeeld opbaren in een rouwcentrum, of bij u thuis?

Neem contact op

Uitvaartverzekeringen

Mogelijk betaalt u de kosten voor de uitvaart uit eigen middelen. Maar niet iedereen heeft een dergelijk bedrag op de spaarrekening of een levensverzekering die uitkeert bij overlijden. Wie een uitvaartverzekering heeft afgesloten, krijgt een uitkering in de vorm van diensten en producten (naturaverzekering) of in geld (kapitaalverzekering).

Met andere woorden: bij de naturaverzekering wordt de uitvaart geregeld zoals het met u is afgesproken en in de polis staat vermeld. Hebt u meer of andere wensen? Dan betaalt u vaak bij. En om het nog ingewikkelder te maken: er zijn ook combinaties van beide. Deels afgesproken goederen (zoals een kist) en diensten, met een aanvullend bedrag dat u naar wens kunt besteden.

Naturaverzekering en Irma Boon Uitvaartzorg

Bij een naturaverzekering werkt de verzekeraar vaak samen met een bepaalde, landelijk of regionaal opererende  uitvaartverzorger, zoals Yarden of Monuta. Heeft u zo’n verzekering en wilt u de uitvaart toch graag door mij laten verzorgen? Dat kan! In dat geval ‘verrekent’ de verzekeraar de waarde van het pakket met u. Houd er dan wel rekening mee dat u niet het volledige bedrag krijgt uitgekeerd.

Daar staat tegenover dat ik onafhankelijk uitvaartverzorger ben en dus niet gebonden aan een (grote) organisatie, met alle regels en voorwaarden van dien. Ik heb daardoor ook minder overheadkosten. Geen duur pand, personeelskosten, hoge rekeningen voor advertentiecampagnes. Daar heeft u direct profijt van. Bovendien kan ik meer doen met minder middelen. En dat scheelt!

Hoe en waar u ook verzekerd bent: Irma Boon

Irma Boon Uitvaartzorg uit Veenendaal verzorgt de uitvaart perfect. Waar u ook verzekerd bent, en hoe u ook verzekerd bent. Als het groots en stijlvol mag zijn, maar ook als er echt op de kosten moet worden gelet en creativiteit is vereist.

Meer weten?

Heeft u vragen over uitvaartkosten of uitvaartverzekeringen? Of wilt u dat ik eens naar uw uitvaartpolis(sen) kijk? Neem gewoon even contact met mij op. Ik help u graag!

Neem contact op